Politika zasebnosti in varovanje osebnih podatkov

Domov Politika zasebnosti in varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so eno od področij, ki mu posvečamo posebno skrb in pozornost. Zato na naši spletni strani uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov.
Z uporabo našega spletnega mesta soglašate, da vaše podatke pridobivamo, hranimo ter obdelujemo in uporabljamo. O spremembah pogojev in pravil vas bomo sproti obveščali na tem spletnem mestu.

Kontaktni podatki

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z varstvom osebnih podatkov, ali če potrebujete dodatna pojasnila o vsebini na tem spletnem mestu, lahko stopite v stik z nami po e-pošti na info@kolektorsisteh.com ali po pošti na naslov Kolektor Sisteh d.o.o., Zasavska cesta 95, 1231 Ljubljana – Črnuče.

Katere podatke zbiramo in obdelujemo?

Za potrebe poslovanja in da lahko vsem uporabnikom zagotovimo boljše storitve, zbiramo naslednje podatke uporabnikov:

  • ime in priimek,
  • e-naslov in geslo (velja samo za registrirane uporabnike),
  • številko mobilnega telefona,
  • kraj in čas registracije ter oddaje naročila.
V kakšne namene in zakaj uporabljamo pridobljene podatke?
Prijava na e-novice

Novice nam služijo za obveščanje o akcijah in popustih, posebnih ponudbah ter izdelkih, ki jim registriran uporabnik sledi, če se na te novice naroči.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?

Dostop do vaših osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe, zaposlene v podjetju Kolektor Sisteh d.o.o. Uporabnik izrecno soglaša, da lahko upravljalec posreduje nekatere osebne podatke (ime, priimek, telefonsko številko, elektronski naslov) pogodbenim obdelovalcem upravljavca zbirke osebnih podatkov, s katerimi ima ali bo imel slednji sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov in ki podatke obdelujejo ali bodo obdelovali v njegovem imenu in za njegov račun.
Ker spoštujemo vašo zasebnost, vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali, prodali ali zamenjali s katerokoli drugo nepooblaščeno osebo. V nobenem primeru pa vaši osebni podatki ne bodo posredovani v druge države ali mednarodne organizacije.

Kako dolgo vaše podatke hranimo?

Podatki se hranijo ves čas, dokler registriran uporabnik ne zahteva izbrisa. Ob podani zahtevi za izbris pa se podatki, ki niso potrebni za dokazovanje davčnih bremen, iz evidence trajno izbrišejo, pomožni nosilci pa varno uničijo.

Kako vaše podatke varujemo?

Naše spletno mesto in druge sisteme varujemo pred izgubo, uničenjem, dostopom, urejanjem in spreminjanjem vaših osebnih podatkov s strani drugih oseb. Vaši plačilni podatki se v procesu naročanja prek interneta pošiljajo zašifrirani.

Pravna podlaga za zbiranje osebnih podatkov in preklic privolitve

Osebne podatke zbiramo, hranimo, obdelujemo na podlagi vašega izrecnega soglasja. Privolitev lahko kadar koli prekličete z dopisom ali e-pošto na naslov info@kolektorsisteh.com, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Podatke bomo izbrisali v obsegu in pod pogojem, da ni zakonitih razlogov za nadaljnjo hrambo osebnih podatkov.

Spreminjanje vaših osebnih podatkov in pravica do pozabe

Uporabnik ima pravico do spremembe podatkov ali pravico do pozabe. Podatke lahko spreminja sam, pri vpisu v svoj račun. Pravica do pozabe (izbrisa podatkov) pa se uresniči z dopisom ali e-pošto na naslov info@kolektorsisteh.com, v obsegu in pod pogojem, da ni zakonitih razlogov za nadaljnjo hrambo osebnih podatkov.
Uporabnik lahko kadarkoli pisno ali preko e-pošte zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke, za namene neposrednega trženja. Upravljavec bo v 15 dneh ustrezno preprečil uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter uporabnika o tem obvestil.

Izjemno razkritje vaših osebnih podatkov

Podatki, ki jih Kolektor Sisteh d.o.o., zbira in obdeluje bodo razkriti le, če boste za tako razkritje podali posebno soglasje ali če je tako določeno v zakonu, in/ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Kolektor Sisteh d.o.o.

Pravica do informiranja, ugovor obdelavi in ostale pravice

V skladu z zakonodajo o varovanju osebnih podatkov imate pravico kadarkoli povprašati in biti obveščeni glede svojih osebnih podatkov, ki so shranjeni pri nas. Pravica zajema tudi popravljanje, prepoved uporabe ter brisanje vaših osebnih podatkov iz našega sistema. Vse pravice lahko uveljavljate po e-pošti na naslov info@kolektorsisteh.com.

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefon: 01 230 97 30, spletna stran: www.ip-rs.si).

Obveznost zagotavljanja osebnih podatkov

Zato, da lahko izpolnimo vaše naročilo, morate ob naročilu obvezno navesti ime, priimek, naslov za dostavo, e-pošto in telefonsko številko. Če kupec podatkov ne navede, nakupa ne more zaključiti.

E-novice

Če ste se prijavili na naše e-novice, se bo vaš e-naslov uporabil v promocijske namene in za obveščanje o izobraževanjih, predstavitvah in novostih. Če naših e-novic ne želite več prejemati, se od njih lahko kadarkoli in na enostaven način odjavite s klikom na povezavo Odjava, ki jo najdete na dnu vsakega od naših e-sporočil.
 


PIŠKOTKI

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev.

Zakaj so piškotki potrebni in koristni?

Piškotki nam pomagajo analizirati podatke o našem spletnem prometu in izboljšati naše spletno mesto tako, da jo prilagodimo vašim individualnim potrebam.
Piškotki vam pomagajo, da se lažje znajdete v množici informacij in funkcionalnosti. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše. Ob vašem naslednjem obisku je prijava enostavnejša, prikaz strani pa vedno tak, kot ste izbrali nazadnje.
S piškotki ne zbiramo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati ter prilagoditi cene ali marže. Piškotki so ključni za delovanje našega spletnega mesta in brez njih vam nemotenega dostopa do spletnega mesta ne moremo omogočiti.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Na našem spletnem mestu piškotke uporabljamo za:

  1. Boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani – tako da obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske.
  2. Prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel) – tako da obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na izbrano napravo.
  3. Spremljanje obiska – tako da lahko preverjamo učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter nenehno izboljšujemo spletno mesto.
Katere piškotke zbiramo?

Po načinu uporabe ločimo 2 vrsti piškotkov: sejne in dolgoročne (trajne). Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik pa lahko Kolektor Sisteh d.o.o., shrani tudi druge piškotke, na primer identifikacijsko številko uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku) ter piškotke sistema Google Analytics (za analizo obiskov spletnega mesta).
Na naši spletni strani lahko na svojo napravo dobite tudi piškotke Google, Facebook, Instagram in YouTube, oziroma te strani lahko ob obisku našega spletnega mesta vaš piškotek preberejo. Tako zbrane podatke te strani uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov.

Kako dolgo piškotke hranimo?

Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska spletnega mesta in se zbrišejo po zaprtju vašega brskalnika. Dolgoročni piškotki pa so na vašem računalniku trajno shranjeni, tako da je pri ponovnem obisku našega spletnega mesta takoj jasno, da ste ga že obiskali in katere nastavitve so bile za vas prednostne.

Kako se piškotki onemogočijo ali zbrišejo?

Piškotki so pod popolnim nadzorom vašega brskalnika in jih v nastavitvah lahko kadarkoli spremenite, omejite, onemogočite ali trajno zbrišete.

sl_SISlovenian