Študije uporabe - K2 PAK d.o.o.

Domov Študije uporabe K2 PAK d.o.o.
Študija uporabe

Zaradi uvedbe brezpapirne proizvodnje podjetje K2PAK prihrani 11 delovnih ur na dan

Podjetje K2PAK je eno izmed vodilnih evropskih podjetij na področju reverzibilne transportne embalaže, katerega glavni izvozni trg je Nemčija. Z nedavnim prevzemom s strani podjetja KTP Holding GmbH, vrhunskega evropskega proizvajalca plastičnih paletnih sistemov, se je okrepil njihov položaj pri ponujanju celovitih rešitev transportne embalaže. 

Podjetje K2PAK je zavezana zagotavljanju cenovno dostopne, zaščitne embalaže in embalaže za večkratno uporabo, hkrati pa zmanjšuje stroške in spodbuja okoljsko odgovornost. Ker jo vodita inovativnost in trajnost, si prizadeva strankam zagotavljati visokokakovostne izdelke in storitve ter pomembno vplivati na industrijo. 

Pred uvedbo

Pred uvedbo brezpapirne proizvodnje je v podjetju K2PAK potekalo vodenje in upravljanje proizvodnje na tradicionalen način, kjer so se povečini zbirale informacije preko papirne dokumentacije ali preko sestankov. Poleg tega je razporejanje proizvodnih aktivnosti v celoti bilo opravljeno v sistemu ERP ter ročno preko Excel datotek. 

Rezultati

Brezpapirna proizvodnja

Brezpapirna proizvodnja poleg zajema podatkov v realnem času, eliminiranja napak
ter izboljšanja pretoka informacij in produktivnosti vsekakor ponuja enormne prihranke na
področju tiskanja dokumentacije.

Zmanjšanje človeških napak

S tem, ko so vsi deležniki v podjetju seznanjeni z informacijami, ki jih potrebujejo za učinkovito delo v vsakem trenutku, se tveganje za napake drastično zmanjša.

Spremljanje v realnem času

Rezultat uvedbe spremljanja v realnem času se vsekakor odraža v integraciji med

različnimi sistemi. S celovito integracijo in povezljivostjo pa se doseže popolna preglednost in nadzor.

Povečanje produktivnosti

S spremljanjem proizvodnje v realnem času je mogoča optimizacija ter prilagajanje proizvodnega procesa v vsakem trenutku z namenom po doseganju večje produktivnosti.

Implementacija

»Sodelovanje s Kolektor Sisteh in ekipo Sinapro je potekalo odlično! Ekipa strokovnjakov nas je vedno ustrezno vodila ter nam pomagala pri prehodu na brezpapirno proizvodnjo. Skrbno so preučili naš obstoječi proizvodni proces in pripravili tehnično specifikacijo za sistem Sinapro.IIoT.MES, ki je prilagojen našim potrebam. Komunikacija v realnem času med zaposlenimi, stroji in oddelki je že s samo uvedbo pozitivno vplivala na našo operativno uspešnost.«

Marjan Stanič,
vodja digitalne preobrazbe v podjetju K2PAK

Zakaj se je podjetje K2PAK odločilo za digitalno preobrazbo?

V fazi rasti podjetja so se dnevno soočali s pomanjkanjem časa zaradi nenehnega zbiranja podatkov in ročnim izdelovanjem kazalnikov uspešnosti in računanju lastne cene, kar je bil eden od razlogov za odločitev na prehod na brezpapirno proizvodnjo.

Drugi razlog, ki tudi ne sme ostati nezanemarljiv, se pa skriva v povečanju naročil in prisotnosti v panogi avtomobilske industrije, kar je vodilo v končno odločitev po nadgradnji vodenja procesa proizvodnje z zmogljivo digitalno rešitvijo. 

Sinapro.IIoT.MES

Na podlagi skrbne preučitve obstoječega stanja proizvodnega procesa v podjetju K2PAK, je ekipa SINAPRO pripravila tehnično specifikacijo rešitve, ki je pisana na kožo vsem deležnikom in uporabnikom sistema Sinapro.IIoT.MES.

Na ta način smo želeli zagotoviti, da se dolgoletno znanje in izkušnje prenesejo v digitalno rešitev in da je prehod na avtomatiziran zajem podatkov in brezpapirno proizvodnjo kar se, da blag, saj smo se zavedali, da je vodilnim v podjetju pri tem pomembno, da so vsi zaposleni zadovoljni z uporabniško izkušnjo takega sistema. 

Pričakovane prednosti

Trenutni rezultat uvedbe avtomatiziranega zajema podatkov in brezpapirne proizvodnje se predvsem kaže na prihranku časa, ki je posledica integracije sistema MES in ERP. Zaradi tega ukrepa posledično dnevno prihranijo 11 delovnih ur. Saj so pred implementacijo zaposleni ročno iz papirne dokumentacije prepisovali podatke v sistem ERP, kar pa jim sedaj ni potrebno.

 

Na letni ravni torej pričakujejo le iz tega naslova prihranjenih 2.860 delovnih ur v približni vrednosti 30.000 € / letno. Kar pa pomeni, da bodo prihranki iz tega naslova pokrili stroške dela uvedbe sistema v dveh letih. Pri tem izračunu smo zanemarili preostale prednosti in izboljšave, ki jih prinaša uvedba brezpapirne proizvodnje.

 

Eden izmed teh je tudi prihranek stroška tiskovin za 70 % ter dvig produktivnosti in ostalih kazalnikov uspešnosti, ki se bodo pokazali z uporabo sistema.

Zaupajo nam

in mnogi drugi …

Ste pripravljeni vstopiti v digitalno dobo in začeti reševati konkretne izzive s pomočjo napredne in inteligentne tehnologije?

Prijavite se na predstavitev in z veseljem vam pokažemo kaj zmoremo.

sl_SISlovenian