Študije uporabe - Skupina Kansai Helios

Domov Študije uporabe Skupina Kansai Helios
Študija uporabe

V skupini Kansai Helios z uvedbo enotne rešitve Sinapro proti Industriji 4.0

V sklopu dolgoletnega partnerstva s skupino KANSAI HELIOS smo v večini obratov vzpostavili primerljiv nivo digitalizacije na nivoju obvladovanja proizvodnih procesov in s tem pomagali k zvišanju njihove produktivnosti ter kakovosti. 

 

Podjetje Helios TBLUS (tovarna barv, lakov in umetnih smol) predstavlja evropski center za razvoj skupine KANSAI HELIOS in je tudi največje podjetje v Skupini. Ustanovljeno je bilo leta 1924, danes pa s proizvodnimi enotami deluje na treh lokacijah: v Količevem, v Preski in v Črnučah. 

Pred uvedbo

V preteklosti so se zaradi dinamične narave dela dnevno srečevali z izzivi pri planiranju proizvodnje, med katerimi so bili najpogostejši predvsem:

  • časovno potratno posodabljanje Excel datotek;
  • neusklajeni podatki v ERP sistemu;
  • neprestano usklajevanje datumov odpreme;
  • usklajevanje zakasnelih datumov dobav kupcem;
  • dolgotrajno usklajevanjem prioritet med posameznimi obrati in planerji.

Rezultati

Zvišanje učinkovitosti procesov z uvedbo dinamičnega razporejanja proizvodnje.
Povečanje kapacitete izdelave in prilagodljivosti z uvedbo sodobnega recepturnega sistema.
Visoka stopnja sledljivosti in kakovosti z uvedbo brezpapirne proizvodnje in naprednih poročil ter digitalizacije kontrolnih postopkov.
Optimizacija vzdrževalnih aktivnosti z uvedbo sistema za preventivne in kurativne posege ter naprednim obveščanjem.

Implementacija

S postopno digitalizacijo do najkrajšega časa za povračilo investicije (optimalen ROI)

Realizirane optimizacije procesov in pozitivne uporabniške izkušnje podjetja Helios TBLUS so nam omogočile, da smo z uvedba sistema Sinapro in dobro prakso nadaljevali tudi v ostalih podjetjih skupine KANSAI HELIOS v tujini (predvsem Avstrija, Italija in Srbija). 

 

Modularna struktura rešitve nam je vselej omogočila postopno uvedbo izbranih funkcionalnosti, ki so se glede na dejansko stopnjo digitalne zrelosti izkazale za optimalne. Na ta način smo namreč zagotovili postopen digitalni napredek, ki je predstavljal najboljše razmerje med vloženimi sredstvi in dodano vrednostjo, oziroma najkrajši čas povračila investicije (ROI).

Podpora vodstva kot temelj uspeha

V podjetju Kolektor Sisteh smo ponosni na vzpostavljeno zaupanje s skupino KANSAI HELIOS, ki že vrsto let s pridobim uporablja naše napredne rešitve s področja avtomatizacije in digitalizacije proizvodnih procesov. Izkušene projektne ekipe in v prihodnost usmerjeno vodstvo skupine KANSAI HELIOS pri tem predstavljajo poglavitni temelj uspeha in uspešnega partnerskega sodelovanja. Njihova zavezanost k uresničitvi ciljev Industrije 4.0 se izkazuje skozi konstanten napredek in nikoli končano digitalno rast, ki med drugim neposredno prispeva k boljšim poslovnim rezultatom.

Zaupajo nam

in mnogi drugi …

Ste pripravljeni vstopiti v digitalno dobo in začeti reševati konkretne izzive s pomočjo napredne in inteligentne tehnologije?

Prijavite se na predstavitev in z veseljem vam pokažemo kaj zmoremo.

sl_SISlovenian