Študije uporabe - TIK d.o.o.

Študija uporabe

TIK na uspešni poti digitalne transformacije

Kakovost je glavni element poslovanja družbe v vseh pogledih in procesih. Zavezanost h kakovosti je osnovna usmeritev in najpomembnejša vrednota podjetja. Zato odločitev za digitalno preobrazbo ni nepričakovana.

V podjetju TIK so nedavno zaključili prvo fazo digitalizacije, ki jim omogoča popoln vpogled v proizvodne procese in s tem spremljanje proizvodnje in njenih kazalnikov v vsakem trenutku.

O podjetju TIK d.o.o.

Podjetje TIK d.o.o. s sedežem v Kobaridu, se ukvarja s proizvodnjo medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo. S svojo 60-letno tradicijo proizvodnje medicinskih pripomočkov predstavlja največjega tovrstnega proizvajalca v Sloveniji in želi postati prepoznaven proizvajalec medicinskih pripomočkov v Evropi ter nepogrešljiv partner evropskim distributerjem.

Rezultati

Spremljanje v realnem času

Rezultat uvedbe spremljanja v realnem času se vsekakor odraža v integraciji med

različnimi sistemi. S celovito integracijo in povezljivostjo pa se doseže popolna preglednost in nadzor.

Kazalniki uspešnosti proizvodnje v realnem času

Rezultat uvedbe spremljanja v realnem času so različni kazalniki (OEE) delovanja proizvodnje, ki v vsakem trenutku omogočajo natančen vpogled v stanje proizvodnje in omogočajo hitrejši odziv na dogodke za učinkovitejšo proizvodnjo.

Povečanje produktivnosti

S spremljanjem proizvodnje v realnem času je mogoča optimizacija ter prilagajanje proizvodnega procesa v vsakem trenutku z namenom po doseganju večje produktivnosti.

Poslovanje

»Za Tik d.o.o. je bilo 2020 kljub epidemiji rekordno leto, kar se tiče poslovanja.

Realizirali smo za 13 odstotkov več prihodkov, kot smo jih planirali, in šest odstotkov več kot prejšnje leto. Leto 2020 smo zaključili s približno sedmimi milijoni evrov realizacije.«

Petra Borovinšek
direktorica podjetja TIK d.o.o.

Zakaj se je podjetje TIK odločilo za digitalno transformacijo?

Vodstvo družbe je usmerjeno v proizvodnjo in najvišjo kakovost izdelkov ter koordinira izvajanje proizvodnih procesov.

Za postopno digitalno transformacijo so se odločili na podlagi izzivov s trga, ki so se pojavili predvsem na področju naročil in dobav ter nadzora in spremljanja proizvodnje za zagotavljanje učinkovitosti poslovanja.

Sinapro.IIoT.MES

Razvijamo, implementiramo in vzdržujemo sodobne sisteme upravljanja za integrirano in digitalizirano proizvodnjo.

Izkušena ekipa za razvoj in integracijo celovitih rešitev s 30-letnimi izkušnjami pri izvajanju projektov v proizvodnih podjetjih.

Zaupajo nam

in mnogi drugi …

Ste pripravljeni vstopiti v digitalno dobo in začeti reševati konkretne izzive s pomočjo napredne in inteligentne tehnologije?

Prijavite se na predstavitev in z veseljem vam pokažemo kaj zmoremo.

sl_SISlovenian